Blog

HemWikiHur jag började med PartyLite – Lena Lindh

Hur jag började med PartyLite – Lena Lindh

26 grader varmt, juli månad, solen steker från en klarblå himmel och svetten rinner så fort man rör sig.

-Vi ska på ljusparty hos mammas granne, säger min väninna som vi just är på besök hos strax söder om Örebro.

Jag tror ju seriöst att hon skämtar, vem i blå svedda vill besöka något sådant party, den här tiden på året? Men som god vän jag är så hänger man ju på, fast hon uppenbarligen har en släng av sinnesförvirring, ljusparty? Mitt i värsta sommarhettan?

Väl på plats så visar det sig att konsulten i fråga mist sitt körkort och den som skulle skjutsa henne hade missat det, samt att de nog också fastnat i bilkö på grund av en bilolycka. Vi gäster fick vänta 2 timmar efter utsatt tid och jag blev mer och mer otålig. När väl konsulten med chaffis dyker upp, så sker det en massa saker, hon packar upp hur mycket som helst inne i köket och sen tar hon med sig ljus ut till oss i Partytältet och ska ge oss en lite ljusskola…hmm?? Ljus bränner man väl bara rätt upp och ner, karvar i lite med kniven ibland och slänger det som inte går att använda?

Tydligen så har jag fram till den sommaren 2004 helt missuppfattat detta med ljus, det fick jag uppleva efter en stunds lyssnande på konsulten. Uppenbarligen så var dessa Partylites ljus någon enastående speciellt och bra, men jag är ju en skeptiker så jag tänkte mest bara ja ja! Efter att hon pratat klart så skulle vi så gå in i huset och titta på det hon ställt upp och det var riktigt speciellt tvingades jag också erkänna.

Jag såg nog mest bara en enda sak, något som inte kunde vara ljus utan det var nog en form av brinnande olja eller liknande, 3 vackra små vinglas med frostad fot, med en djupt vinröd vätska i….Jag frågade konsulten lite om dessa och fick till svar att det är ett ljus som smälter ut och blir så där när det brinner! Man kan lugnt säga att både jag och Glenn blev häpna hur det kunde fungera.

Det ena ledde till det andra och vips så hade konsulten tyckt att jag skulle boka in en visning upp hos mig strax väster om Sundsvall, tyckte inte hon var riktigt klok som ville åka så långt, dessutom så skulle hon promt skicka med mig en massa gratis ljus också.

Den 5e augusti skrev jag så kontraktet och hade också klarat av min första visning tillsammans med konsulten som kom upp hit, Evalena. I samråd med Glenn så blev jag konsult och skulle testa på en stund för att se vad detta var, för det lät onekligen riktigt bra. Jag menar inga frakter, inga leveranser och inget egentligt lager, förutom visningssaker! För att nämna något som jag föll för. Första visningen som jag skulle hålla i själv var inbokad den 7e augusti och det skulle jag väl klara av.

Den 6e augusti dödskraschade min bror, tillsammans med flera fallskärmshoppare, i ett flygplan på Ope hoppklubb i Östersund och hela min värld dog. Jag försvann som människa och alla kroppsfunktioner slutade fungera, äta och sova gick bara inte.

Glenn tog beslutet att skjutsa mig på min första visning, tur var det! Tack vare Partylite kunde jag börja bearbeta sorgen, jag stoppade den längst bak i huvudet ett tag, fokuserade på PL tills det gjorde lite mindre ont. PL gjorde att jag tvingades leva, vakna på morgonen och göra saker på dagarna.

Efter några dagar hade jag nått det första målet som var att sälja för 13 000kr, vilket jag aldrig trodde man skulle kunna göra, och efter ytterligare några veckor så hade jag lyckats få till en grupp om 6 konsulter och kallades numer för enhetsledare.. omvälvande!

Samma höst inföll det många andra saker samtidigt som jag jobbade intensivt med Partylite. Som sagt min bror dog, han begravdes, Glenn o jag gifte oss, jag fyllde 30, Glenn och hans mamma fyllde år, samt vår dotter och till sist blev det också jul.

Under hela denna tuffa höst och vinter så fanns alltid Evalena för mig i telefonen och även tjejerna på kontoret. Det fanns många frågor eftersom allt var så nytt, massor av saker att lära sig och dessutom var det vansinnigt roligt att hålla i enhetsmötena. Just känslan av att nå fram, att hitta beröringspunkter med tjejerna på träffen… den känslan är oslagbar och när man ser en person växa, utvecklas och hitta nya sidor av sig själv, ja då är det ren och skär njutning!

När så det nya året startade så insåg jag att jag under denna tuffa tid jobbat åt mig en massa resepoäng till en drömresa som Partylite skulle ha, vi skulle resa till Lissabon, visserligen med flyg, men ändå, jag var tydligast rätt nära att få till poängen för både mig och Glenn! I slutet av januari så promoutade vi ut en till ledare, Evalena gick upp till regiondirektör och i princip så var de sista resepoängerna i land, magiskt!

Resan till Lissabon i sig var vansinnigt tuff och jobbig mentalt, just för flygningen, men i övrigt finns faktiskt inte riktigt ord att beskriva! Uppassade, bortskämda och omhändertagna är nog en bra sammanfattning tror jag. Vi fick makalösa måltider med gott vin till, fina presenter på sängen efter varje utflykt, vi umgicks med VD, marknadschefen, regiondirektörer precis som vilka folk som helst. Alla var så super trevliga, glada och lättsamma att prata med. Detta gav mig en energi kick som räckt i flera år!

Efter resan till Lissabon väntade nu en spännande vår och sommar för att sedan i augusti toppas med ytterligare något nytt att upptäcka, konferensen! Glenn och jag hyrde buss till våra konsulter och så samåkte vi ner. Innan så hade vi vart och tittat ut kläder tillsammans under glada skratt och lite vin på en krog. Helgen blev makalös, fina foton, vackra klänningar och alla upplevelser var verkligen precis så som Evalena sagt att det skulle bli. Viljan att sikta ännu högre inom Partylite steg ytterligare några grader och ytterligare några enhetsledare såg dagens ljus i september det året.

Idag är det Valborgsmässoafton 2010 och jag inser att till hösten blir det 6 år sedan jag startade upp Partylite. Under denna resa har jag haft många framgångar men också en del motgångar. Somliga av motgångarna rår jag själv för, på grund av slarv, sjukdom, trötthet och stress. Alla mina misstag och eventuella dumheter står jag för och de har jag, i de fall det behövts, bett om ursäkt för och rett ut. Det är något som jag brukar försöka att göra, man måste reda ut den oreda man ställt till med om det bara går, orkar man inte själv så måste man kunna be om hjälp. Där har Evalena varit som gudasänd för mig, en riktig satmara omsänder, ibland go som en ängel, allt eftersom jag behövt!

Idag har jag haft en period som vart ganska seg med låg fart och lågt engagemang, men jag är fortfarande kvar som konsult, det är också en sak jag gillar med Partylite att man kan ta pauser och alltid komma tillbaka. Från och med maj detta år har jag också lyckats promouta ut en ny enhetsledare och det ska baske mig bli flera också!

Framgångarna med Partylite finns för alla, det är det jag tycker är så makalöst och riktigt trevligt, arbetsinsatsen blir verkligen lika med belöningen!

Jag siktar vidare, högre, framåt och uppåt!! Som mitt motto:

En drake lyfter inte i medvind, den lyfter i motvind!

//Lena Lindh

Fränsta 2010-04-30