Om Oss

Hem/Om Oss

Vad är PartyLite?

Partylite startades 1909 av lärarinnan Mabel Baker. Hon tillverkade stearinljus av frukterna på de vilda vaxbuskarna på halvön Cape Cod, som hon sedan gav bort till släkt och vänner.
Hennes ljus var populära och hon ville låta fler få ta del av dem och startade därför ett företag med hjälp av sin make, hårt arbete och mycket envishet.

Mabel hade under hela sitt liv ett passionerat intresse för att utvidga sitt företag. När hon avled år 1965 vid 94 års ålder, hade det som började med en frukt från en vaxbuske vuxit till ett företag värt 6 miljoner dollar. Än idag är hon vår förebild för framgång.

År 1973 då kvinnorna i USA höll på att ta steget ut ur hemmet och bort från hemmafrurollen –höll även Mabel Bakers företag på att komma underfund med vilken roll det skulle spela i samhället. Man skapade ett dotterbolag, med ett namn som kanske låter en liten smula bekant: PartyLite Gifts, Inc.

När Blyth, Inc. år 1990 förvärvade PartyLite kom den fulla potentialen hos organisationen till sin rätt. Idag har PartyLite över 68 000 Konsulter världen över. Och det som började som en enda produktserie av ljus från en vaxbuske har nu expanderat till ett omfattande sortiment av högkvalitativa dofter och inredningsdetaljer, med mer än 100 nya produkter varje år.

Men viktigast av allt: under hela sin tillväxt har PartyLite förblivit troget de värderingar Mabel väckte då hon gjorde sitt allra första ljus: ärlighet, integritet, rättvisa och kvalitet.